In het nieuws

Uitgelicht

We will find out if microplastics are harming our cells

Despite mounting evidence that we eat, drink and breathe microplastics, it still isn’t clear whether these tiny particles get absorbed into our organs, tissues and cells and affect our health.

Lees het artikel in N ew Scientist

Verharde bospaden op de klei en in het veen bevatten resten van plastic door vervuild puingruis

Restjes van pluggen en stopcontacten zitten verstopt onder bospaden, blijkt uit onderzoek van het tv-programma Pointer. In Fryslân betreft het alleen de paden van Staatsbosbeheer.

Lees het artikel in het Friesch Dagblad

Wat is het effect van microplastics op de gezondheid van je kind?

Dick Vethaak is als toxicoloog verbonden aan het kennisinstituut Deltares en emeritus hooglaar waterkwaliteit en gezondheid aan de VU en maakte zich de afgelopen jaren sterk om het onderwerp op de kaart te zetten: wat voor effect hebben microplastics op onze gezondheid?

Lees het artikel in 'Ouders van nu'

Onderzoek naar gezondheidsrisico’s van microplastics van start

Bron: Chesapeake bay program - Will Parson

ZonMw geeft het startschot voor vijftien unieke onderzoeksprojecten naar de effecten van micro- en nanoplastics op onze gezondheid. Dit is het eerste wetenschappelijke programma ter wereld over dit onderwerp. In totaal wordt er 1,6 miljoen euro in de onderzoeken geïnvesteerd.

Internationale programma commissie Microplastics & Health rond

ZonMw presenteert met trots de internationale programma commissie van Microplastics & Health. De commissie zal de 22 onderzoeksvoorstellen die bij de huidige subsidieoproep zijn binnen komen evalueren op basis van de onafhankelijke referent oordelen en het wederhoor van de aanvragers.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website