Projectomschrijving

In de transitie van de ouderenzorg is de rol van verzorgenden van groot belang. Zij zijn de spil in de zorg voor de cliënt en kunnen goed inschatten wat nodig is voor persoonlijke en goede kwaliteit van zorg. Dit vraagt van verzorgenden ook om leiderschap in te zetten.

Doel en werkwijze

In de Zorg voor Beter werkplaats ‘Verzorgend leiderschap’ onderzoeken we daarom hoe we verzorgenden kunnen faciliteren om meer leiderschap te tonen. Het Van Kleef Instituut heeft in voorgaand onderzoek beschreven wat onder verzorgend leiderschap wordt verstaan. Daarnaast zijn tools geïnventariseerd die ingezet kunnen worden om leiderschap te ontwikkelen. In de werkplaats maken we de kennis beter toegankelijk en optimaliseren we de tools, samen met onder meer verzorgenden en studenten zorg en welzijn, voor het gebruik in de praktijk en het onderwijs.

Resultaat

Het resultaat van deze werkplaats is een overzichtelijke en toegankelijke bundeling van handvatten, die aansluit bij de behoeften van verzorgenden en studenten. De handvatten nodigen uit en faciliteren om leiderschap te ontwikkelen.

Download

Website werkplaats verzorgend leiderschap

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website