Saskia Rijkenberg

Klinisch epidemioloog

Afdeling Geriatrie, OLVG Amsterdam

Telefoon: +31 (0)20 510 82 15
E-mail: s.rijkenberg@olvg.nl

Volg Saskia op TwitterLinkedIn en ResearchGate

Downloads

Profiel

Na het afronden van de HBO-V (duale variant) heb ik een jaar als verpleegkundige op de afdeling Cardiologie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) gewerkt om vervolgens de overstap te maken naar de Cardiac Care Unit. Enkele jaren mijn specialisatie besloot ik om mijn horizon te verbreden en te starten met de master Evidence Based Practice (EBP) in Health Care aan de Universiteit van Amsterdam. Deze master gaf me de mogelijkheid om als klinisch epidemioloog op de Intensive Care Unit (ICU) van het OLVG te werken en wetenschappelijk onderzoek uit te voeren. Dit resulteerde in 2018 tot het verdedigen van mijn proefschrift aan de Universiteit van Tilburg.

Gedurende 5 jaar heb ik mijn werkzaamheden op de ICU gecombineerd met de functie van wetenschapscoördinator verpleegkundig onderzoek en EBP in het Leerhuis van het OLVG. In deze functie heb ik onder andere het project EBP voor verpleegkundigen in het OLVG geïmplementeerd, EBP onderwijs ontwikkeld en het OLVG wetenschapsmagzine voor verpleegkundigen opgezet.

In september 2019 ben ik gestart als klinisch epidemioloog op de afdeling Geriatrie en sta ik weer regelmatig als verpleegkundige aan het bed.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website