Projectomschrijving

LMNR 2.0

Het Leadership Mentoring in Nursing Research 2.0 (LMNR) is een vervolg op het eerste LMNR-programma. LMNR werd ontwikkeld in nationale samenwerking tussen hoogleraren Verplegings-wetenschap samen met (inter)nationale partners.

Doel

Het doel van dit programma was het stimuleren van de ontwikkeling van de toekomstige generatie leiders in verplegingswetenschappelijk onderzoek. Een ander doel was de groei van toonaangevend onderzoek. Het aantal gepromoveerde verpleegkundigen neemt gestaag toe. Maar deze wetenschappers zijn nog weinig zichtbaar en carrière maken is niet vanzelfsprekend. Het LMNR-programma coachte zorgvuldig geselecteerde gepromoveerde verpleegkundigen – ‘fellows’ – bij het verwerven van vaardigheden om een leidende rol te spelen in onderzoek, onderwijs en de vertaling van evidence naar de praktijk.

Resultaten

Inmiddels hebben 28 postdoctorale fellows het LMNR-programma succesvol afgerond, namelijk 10 fellows van LMNR 1.0 (2016-2018) en 18 fellows van LMNR 2.0 (2019-2021). De deelnemers ontwikkelden hun vaardigheden in leiderschap in onderzoek en hebben zich sterk gepositioneerd binnen de gezondheidzorg in Nederland. Ze zijn samenwerkingsbanden aangegaan en hebben nieuwe nationale en internationale netwerken opgezet.

Artikelen

Interviewreeks deelnemers LMNR 2.0

Een tweede groep fellows is gestart met de verpleegkundig leiderschapstraining Leadership Mentoring in Nursing Research. Benieuwd wat zij doen? In een vlog- en blogreeks stellen de deelnemers zich één voor één voor en coördinator Thóra B. Hafsteinsdóttir vertelt wat het programma inhoudt.

> lees de interviewreeks

Verpleegkundig leiderschap definitief op de kaart gezet

'Willen we ons als verpleegkundigen en als beroepsgroep blijven ontwikkelen en blijven werken aan betere patiëntenzorg, dan zijn onderzoek en innovatie onontbeerlijk', aldus hoogleraar Lisette Schoonhoven.

> Lees hoe verpleegkundig leiderschap hét verschil maakt

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website