Hoe kun je met onderzoek en ontwikkeling van instrumenten bijdragen aan patiëntveiligheid en de borging hiervan in de cultuur en systemen van zorgorganisaties? De focus binnen het onderwerp 'Veiligheid in de zorg' ligt met name op de kennis die zorgbestuurders nodig hebben in hun verantwoordelijkheid bij patiëntveiligheid. ‘Veiligheid in de zorg’ is van toepassing op alle sectoren van de zorg.

Uitgelicht

Kennis voor bestuurders

Diverse projecten stimuleren binnen verschillende zorgsectoren de ontwikkeling van effectieve methoden waarmee bestuurders in hun zorgorganisatie hun rol als eindverantwoordelijke kunnen versterken.

Lees meer over kennis voor bestuurders

Nieuwsbrief Kwaliteit van zorg

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Kwaliteit van zorg'. U ontvangt dan om de maand een nieuwsbrief.

Direct inschrijven

Veiligheid in de spoedzorgketen

twee mensen rennen met een brancard

ZonMw bevordert patiëntveiligheid in de spoedzorgketen. Drie nieuwe projecten richten zich op het thema patiëntveiligheid bij medicatie- en informatieoverdracht in de spoedzorgketen. De projecten starten eind 2016 en hebben een looptijd van een jaar. 

Gerelateerde links

Andere websites over patiëntveiligheid en veiligheid in de zorg:

 

Eindevaluatie programma 'Veiligheid in de zorg'

In het najaar van 2016 is de eindevaluatie van het programma Veiligheid in de Zorg gestart. De nadruk in deze evaluatie ligt op de realisatie van de doelstellingen, de doorwerking ervan in de praktijk en de aanbevelingen voor de besteding van de resterende middelen. Het evaluatierapport verschijnt naar verwachting begin 2017.

Actueel

Volg via RSS

Resultaten uit programma Veiligheid in de Spoedzorgketen

Doel van het programma is het stimuleren van nieuwe kennis over patiëntveiligheid in de acute zorgketen. Het programma richt zich op het thema patiëntveiligheid bij medicatie- en/of informatieoverdracht in de spoedzorgketen. Er zijn binnen het programma 3 projecten afgerond. De resultaten van deze projecten geven een aantal knelpunten weer, met name in de samenwerking en communicatie. Maar ook zijn er een aantal verbetertrajecten ingezet om de...

Nieuws

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Contact

Voor inhoudelijke vragen over 'Veiligheid in de zorg' kunt u contact opnemen met:

Portret van vrouw

Jolanda Huizer

Programmasecretaris

Telefoonnummer+31 70 349 50 80
E-mailadreshuizer@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website