Hoe kun je met onderzoek en ontwikkeling van instrumenten bijdragen aan patiëntveiligheid en de borging hiervan in de cultuur en systemen van zorgorganisaties? De focus binnen het onderwerp 'Veiligheid in de zorg' ligt met name op de kennis die zorgbestuurders nodig hebben in hun verantwoordelijkheid bij patiëntveiligheid. ‘Veiligheid in de zorg’ is van toepassing op alle sectoren van de zorg.

Uitgelicht

Kennis voor bestuurders

Diverse projecten stimuleren binnen verschillende zorgsectoren de ontwikkeling van effectieve methoden waarmee bestuurders in hun zorgorganisatie hun rol als eindverantwoordelijke kunnen versterken.

Lees meer over kennis voor bestuurders

Gerelateerde links

Andere websites over patiëntveiligheid en veiligheid in de zorg:

 

Veiligheid in de spoedzorgketen

twee mensen rennen met een brancard

ZonMw bevordert patiëntveiligheid in de spoedzorgketen. Drie nieuwe projecten richten zich op het thema patiëntveiligheid bij medicatie- en informatieoverdracht in de spoedzorgketen. De projecten starten eind 2016 en hebben een looptijd van een jaar. 

Eindevaluatie programma 'Veiligheid in de zorg'

In het najaar van 2016 is de eindevaluatie van het programma Veiligheid in de Zorg gestart. De nadruk in deze evaluatie ligt op de realisatie van de doelstellingen, de doorwerking ervan in de praktijk en de aanbevelingen voor de besteding van de resterende middelen. Het evaluatierapport verschijnt naar verwachting begin 2017.

Actueel

Op weg naar een test om bijwerkingen te voorspellen

Steeds meer mensen laten de rimpels in hun gezicht opvullen. Soms ontstaan daardoor klachten als roodheid, zwelling en verharding van de huid. Het Vumc en het RIVM hebben de producten en het ontstaan van deze klachten onderzocht. Ligt er straks een test om bijwerkingen van rimpelvullers te voorspellen?

Nieuws

Resultaten uit programma Veiligheid in de Spoedzorgketen

Doel van het programma is het stimuleren van nieuwe kennis over patiëntveiligheid in de acute zorgketen. Het programma richt zich op het thema patiëntveiligheid bij medicatie- en/of informatieoverdracht in de spoedzorgketen. Er zijn binnen het programma 3 projecten afgerond. De resultaten van deze projecten geven een aantal knelpunten weer, met name in de samenwerking en communicatie. Maar ook zijn er een aantal verbetertrajecten ingezet om de...

Nieuws

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Contact

Voor inhoudelijke vragen over 'Veiligheid in de zorg' kunt u contact opnemen met:

Portret van vrouw

Jolanda Huizer

Programmasecretaris

+31 70 349 50 80
huizer@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website