Projectomschrijving

Zingevingsvragen zijn vaak verborgen aanwezig. In Noord-Holland en Flevoland wordt gewerkt aan mogelijkheden om professionals en vrijwilligers in de zorg en het sociale domein bekwaam te maken in het signaleren en bespreekbaar maken van zingevingsvragen bij burgers en cliënten.

Onderzoek

Met dit actieonderzoek wordt toegewerkt naar het ontwikkelen van een toolbox waarmee geestelijke verzorgers de (zorg)professionals en vrijwilligers kunnen bekwamen in het omgaan met zingevingsvragen bij de burger en cliënt. Het ontwikkelen van de tools gebeurt samen met relevante betrokkenen, zoals geestelijke verzorgers, de (zorg)professionals en vrijwilligers en lokale partners.

Verwachte resultaten

Het verwachte resultaat van dit onderzoek is een toolbox met 4 verschillende typen tools voor verschillende doelgroepen gericht op:

  1. bewust worden van eigen zingevingsvragen
  2. het signaleren
  3. bespreken van zingevingsvragen bij de ander
  4. het borgen van nieuwe vaardigheden in de praktijk.

Deze tools kunnen gebruikt worden in bijvoorbeeld trainingen, intervisiegroepen of coaching-on-the-job.

Interview

Actieonderzoeker Rianne Hoopman en projectleider Geestelijke Verzorging Thuis Ghislaine Mulder, vertellen over de toolbox die zij ontwikkelden voor geestelijk verzorgers. De trainingen daaruit zijn gericht op zorgprofessionals, zorgvrijwilligers, professionals in het sociaal domein en artsen.

> Lees het interview

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website