Projectomschrijving

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor de kwaliteit van zorg in het verpleeghuis. Evidence based practice (EBP) kan bijdragen aan goede kwaliteit van zorg doordat zorg wordt verleend volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, rekening houdend met de wens van de cliënt en de expertise in het team.

Wat is er al gedaan?

In het EVIDENCE-project zijn 13 zorgteams aan de slag gegaan met EBP op basiszorgthema’s onder begeleiding van een interne en externe coach, om een EBP-cultuur binnen het zorgteam te ontwikkelen en samen te leren en te verbeteren. De inzichten uit het project zijn gebundeld in een handboek voor het ontwikkelen van een EBP-cultuur in zorgteams in verpleeghuizen.

Doel van dit project

Met deze VIMP willen we professionals in verpleeghuizen verder ondersteunen bij het ontwikkelen van een EBP-cultuur in zorgteams door:

  • het handboek nog gebruiksvriendelijker te maken
  • een programma voor coaching in het gebruik van het handboek te ontwikkelen
  • het handboek met programma verder te verspreiden en implementeren

Werkwijze en samenwerking

Dit doen we met een brede projectgroep bestaande uit zorgprofessionals, managers, onderzoekers, experts op het gebied van leren & veranderen in de langdurige zorg, communicatieadviseurs en een onderwijskundige.

Artikelen

Verspreiding en implementatie


Om het gebruik van kennis in praktijk, beleid en onderwijs te stimuleren, investeert ZonMw in gerichte implementatieactiviteiten. Dit project is 1 van de projecten die daarvoor een Verspreidings- en Implementatie-impuls (VIMP) heeft ontvangen.

> Bekijk de andere projecten

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website