Projectomschrijving

Hartzorg op Afstand van Isala Harthuis is een innovatieve manier van zorg verlenen aan patiënten met hartfalen die in de thuissituatie werken aan hun herstel. Deze patiënten maken gebruik van technologie om zelf een aantal belangrijke fysieke waarden (gewicht, bloeddruk, polsslag) te meten. De verpleegkundigen kunnen hen hierdoor op afstand monitoren en waar nodig per patiënt signaleren of de zorg aangepast moet worden.

Doel: ontwikkelen handleiding

Hartzorg op afstand is een vorm van zorg verlenen die de kwaliteit van zorg kan verbeteren en die zich goed leent om ook in andere zorgsettingen gebruikt te worden. Een goede beschrijving van de werkwijze en ervaringen van verpleegkundigen en patiënten van Hartzorg op Afstand draagt hieraan bij. In samenwerking met patiënten en verpleegkundigen zullen we in dit ZonMw-project een handleiding opleveren van de praktijk van Hartzorg op Afstand waarin de kennis en de ervaring die al is opgedaan, is opgenomen zodat anderen hier gebruik van kunnen maken.

Blog

Patiënten met chronisch hartfalen kunnen met gebruik van technologie een deel van de zorg thuis ontvangen. Een goed voorbeeld van verpleegkundige hartzorg op afstand. Benieuwd hoe het werkt? Lees de blog van senior onderzoeker Annemarie van Hout.

> Lees de blog

Vlog

Meer weten? Dit project en 9 andere projecten gaan aan de slag met een toegankelijk overzicht van goed beschreven praktijkvoorbeelden in de verpleging en verzorging. In een vlogreeks stellen zij zichzelf voor.

> Bekijk de vlogreeks

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website