Projectomschrijving

Hartzorg op Afstand van Isala Harthuis is een innovatieve manier van zorg verlenen aan patiënten met hartfalen die in de thuissituatie werken aan hun herstel. Deze patiënten maken gebruik van technologie om zelf een aantal belangrijke fysieke waarden (gewicht, bloeddruk, polsslag) te meten. De verpleegkundigen kunnen hen hierdoor op afstand monitoren en waar nodig per patiënt signaleren of de zorg aangepast moet worden.

Doel en werkwijze

Hartzorg op afstand is een vorm van zorg verlenen die de kwaliteit van zorg kan verbeteren en die zich goed leent om ook in andere zorgsettingen gebruikt te worden. Een goede beschrijving van de werkwijze en ervaringen van verpleegkundigen en patiënten van Hartzorg op Afstand draagt hieraan bij. We beschreven dit mooie voorbeeld van het Isala Hartcentrum. De zorg is in de praktijk ontwikkeld en wordt door verpleegkundigen én patiënten enorm gewaardeerd. Omdat de variatie in deze groep patiënten groot is, worden de verschillen in beeld gebracht zodat iedereen de zorg krijgt die hij/zij nodig heeft.

Resultaten

Alle kennis die is opgedaan in het project vindt u terug op de website Verpleegkundige Hartzorg op Afstand. Er staat informatie over het bieden van hartzorg op afstand. Daarnaast geven we tools om dit binnen uw organisatie te ontwikkelen en toe te passen. Zo kunnen verpleegkundigen en verzorgenden van (hart)zorg op afstand deze manier van zorg eigen maken en toepassen in de praktijk.

Website

Vlog

Meer weten? Dit project en 9 andere projecten gaan aan de slag met een toegankelijk overzicht van goed beschreven praktijkvoorbeelden in de verpleging en verzorging. In een vlogreeks stellen zij zichzelf voor.

> Bekijk de vlogreeks

Blog

Patiënten met chronisch hartfalen kunnen met gebruik van technologie een deel van de zorg thuis ontvangen. Een goed voorbeeld van verpleegkundige hartzorg op afstand. Benieuwd hoe het werkt? Lees de blog van senior onderzoeker Annemarie van Hout.

> Lees de blog

Beschrijven goede praktijkvoorbeelden

Om goede voorbeelden breed in de praktijk te kunnen toepassen, is het belangrijk dat er goede beschrijvingen van zijn. Daarom hebben we 10 projecten gefinancierd die in de verpleging en verzorging aan de slag zijn gegaan met een toegankelijk overzicht van goed beschreven praktijkvoorbeelden. Dit project is daar 1 van.

> Bekijk de andere projecten

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website