Projectomschrijving

Het onderzoeksprogramma SMILE (Self Management support In clinical Leaders and Education) richt zich op verpleegkundigen en verzorgenden die het zelfmanagement van patiënten ondersteunen tijdens de dagelijkse zorg.

Doel

Het uitgangspunt in dit participatieve actieonderzoek is dat klinische leiders een rolmodel voor zelfmanagementondersteuning kunnen worden door extra support. De goede voorbeelden van rolmodellen worden verzameld om zo studenten, en andere zorgprofessionals, te inspireren. Studenten zien wat zelfmanagementondersteuning in de praktijk concreet inhoudt en hoe het vorm gegeven kan worden. Daardoor zal de kloof tussen theorie en praktijk kleiner worden.

Werkwijze

De verpleegkundige en verzorgende leiders in dit project werken op leerafdelingen in ziekenhuizen, de wijk, de ouderenzorg of psychiatrie. Zij begeleiden studenten die zich nadrukkelijk met ondersteunen van zelfmanagement bezig houden. Zo worden de leiders van verschillende kanten uitgedaagd om zich als rolmodel te ontwikkelen.

Meer informatie

Artikelen en nieuws

Verpleegkundige toptalenten starten eigen onderzoekslijnen

6 gepromoveerde verpleegkundigen hebben een persoonsgebonden subsidie ontvangen vanuit ons programma Verpleging en Verzorging om een eigen onderzoekslijn opzetten die de perspectieven wetenschap, praktijk en onderwijs met elkaar verbindt. Deze onderzoekslijn is daar één van. 

> Bekijk de andere onderzoekslijnen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website