Projectomschrijving

De Qwiek.up is een kantelbare mobiele projector waarmee in elke gewenste ruimte in het verpleeghuis beelden op de muur of het plafond kunnen worden geprojecteerd, begeleid door rustige of activerende muziek. Dit zorgt voor afleiding bij momenten van onrust. De interventie heeft als doel om onbegrepen gedrag bij mensen met dementie in Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) situaties te voorkomen of te verminderen.

Doel: ontwikkelen praktische handleiding

Docentonderzoekers en studenten van Zuyd Hogeschool ontwikkelen in nauwe samenspraak met verpleegkundigen en verzorgenden van een Psychogeriatrische (PG) afdeling bij Sevagram (locatie Valkenheim) een praktische handleiding voor het gebruik van de Qwiek.up.

Werkwijze

In fase 1 ontwikkelen we de handleiding op basis van een literatuuronderzoek en een verkenning op een afdeling waar verpleegkundigen en verzorgenden veel ervaring hebben met de Qwiek.up. Vervolgens evalueren we in fase 2 op een afdeling die wil starten met de Qwiek.up of de handleiding bruikbaar is en leidt tot een clientgerichte en methodische aanpak van onrust tijdens de ADL.

Meer informatie

Vlog

Meer weten? Dit project en 9 andere projecten gaan aan de slag met een toegankelijk overzicht van goed beschreven praktijkvoorbeelden in de verpleging en verzorging. In een vlogreeks stellen zij zichzelf voor.

> Bekijk de vlogreeks

Download

Uitgelicht

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website