Projectomschrijving

Het Nurses in the Lead (NiTL) programma is een leer- en verbeterprogramma voor wijkverpleegkundigen. Het doel van dit programma is het verder versterken van het verpleegkundig leiderschap.

Doel

In dit project wordt NiTL overdraagbaar gemaakt en verder verspreid onder niveau 6 verpleegkundigen.

Werkwijze

4 aspirant-trainers (ervaren wijkverpleegkundigen) worden getraind om het programma binnen de eigen organisatie uit te voeren. We starten met een update van de literatuur over leiderschapsprogramma’s in de wijkverpleging. Vervolgens maken we een uitgebreide trainershandleiding. Daarna wordt het programma uitgevoerd in een train de trainers vorm bij 10-12 wijkverpleegkundigen. Het geheel wordt geëvalueerd en indien nodig aangepast tot een definitieve overdraagbare versie. Ook maken we een aanzet voor een meer generieke omschrijving van het NiTL programma als basis voor niveau 6 verpleegkundigen werkzaam in andere sectoren zoals de verpleeghuiszorg en ziekenhuiszorg.

Vlog

Meer weten? Dit project en 9 andere projecten gaan aan de slag met een toegankelijk overzicht van goed beschreven praktijkvoorbeelden in de verpleging en verzorging. In een vlogreeks stellen zij zichzelf voor.

> Bekijk de vlogreeks

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website