Projectomschrijving

Verpleegkundig specialisten werken in toenemende mate in de huisartsenzorg. Zowel in huisartsenpraktijken als op een huisartsenpost. Verpleegkundig specialisten worden steeds vaker gezien als een belangrijk lid van het multidisciplinaire team, omdat zij zelfstandig zowel generalistische als specialistische zorg verlenen.

Doel

Dit project beschrijft een praktijkvoorbeeld van de VS in de huisartsenpraktijk waarin verpleegkundig specialisten zowel generalistische als specialistische taken uitvoert.

Resultaten

In dit praktijkvoorbeeld beschrijven we 5 succesfactoren voor de verdere implementatie en ontwikkeling van de verpleegkundig specialist in de huisartsenzorg. De 5 succesfactoren zijn:

  • een goede voorbereiding
  • ontwikkelen van een visie
  • combineren van generalistische en specialistische taken
  • klinische en niet-klinische taken combineren
  • ontwikkelingsgerichte teamsamenwerking

Deze succesfactoren zijn beschreven in een concrete handreiking. De handreiking is geschreven voor verpleegkundig specialisten en is ook informatief voor andere professionals werkzaam in de huisartsenzorg.

Download

Artikelen

Vlog

Meer weten? Dit project en 9 andere projecten gaan aan de slag met een toegankelijk overzicht van goed beschreven praktijkvoorbeelden in de verpleging en verzorging. In een vlogreeks stellen zij zichzelf voor.

> Bekijk de vlogreeks

Meer informatie

Beschrijven goede praktijkvoorbeelden

Om goede voorbeelden breed in de praktijk te kunnen toepassen, is het belangrijk dat er goede beschrijvingen van zijn. Daarom hebben we 10 projecten gefinancierd die in de verpleging en verzorging aan de slag zijn gegaan met een toegankelijk overzicht van goed beschreven praktijkvoorbeelden. Dit project is daar 1 van.

> Bekijk de andere projecten

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website