Projectomschrijving

Data Gedreven Wijkverpleging: optimaliseren van zelfstandigheid van cliënten met wijkverpleging

Voor veel thuiswonende ouderen is het behoud van zelfstandigheid een belangrijk doel. Er is weinig bekend over effectieve strategieën in de wijkverpleging om dit doel te bereiken. Ook wordt er tot op heden weinig gebruik gemaakt van de beschikbare data uit de zorgplannen om de kwaliteit van zorg te optimaliseren.

Doel

We willen de kwaliteit van de verpleegkundige digitale data optimaliseren en deze data benutten voor het leren en verbeteren, zodat op cliëntniveau en op wijkniveau ouderen langer zelfstandig kunnen functioneren.

Aanpak

We ontwikkelen, testen en implementeren een innovatieve, persoonsgerichte en datagedreven interventiestrategie, die bijdraagt aan het behoud van zelfredzaamheid van ouderen die wijkverpleging ontvangen.

Consortium

Ons consortium draagt bij aan het versterken van de wetenschappelijke infrastructuur voor de wijkverpleging en bestaat uit ouderen, mantelzorgers, wijkverpleegkundigen, datawetenschappers, docenten en onderzoekers.

Meer informatie

Projecten over essentiële zorg

Essentiële zorg draagt bij aan het fysiek, psychisch en sociaal welbevinden van de cliënt en zijn of haar naasten. Daarom financieren wij 5 projecten die het verpleegkundig en verzorgend handelen op het thema essentiële zorg wetenschappelijk onderbouwen. Dit project is daar 1 van.

> Bekijk de 5 projecten

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website