Projectomschrijving

Preventie van onbedoelde schade door spoedzorg bij patiënten met complexe multimorbiditeit

Binnen de spoedzorg (ambulancezorg en spoedeisende hulp) zien we steeds meer patiënten met meerdere complexe aandoeningen. Deze patiënten hebben vaak heel specifieke en context gebonden zorgbehoeften.

Onbedoelde schade

De spoedzorg is primair ingericht op levensreddend handelen, maar dit kan, juist bij deze patiënten, leiden tot onbedoelde schade. Naást de focus op levensreddend handelen is namelijk meer nodig: spoedzorg die afgestemd is op de individuele context en behoeften.

Doel en werkwijze

In deze onderzoekslijn wordt de aard en impact van onbedoelde schade door spoedzorg onderzocht bij ‘kwetsbare ouderen’ en ‘psychisch ontregelde patiënten’. Het perspectief van patiënten (en hun naasten) speelt daarin een cruciale rol. Om de onderzoeksresultaten te kunnen vertalen naar praktijk en onderwijs, wordt een wetenschappelijk netwerk opgebouwd waarin zowel praktijk, onderwijs en onderzoek vertegenwoordigd zijn.

Verpleegkundige toptalenten starten eigen onderzoekslijnen

6 gepromoveerde verpleegkundigen hebben een persoonsgebonden subsidie ontvangen vanuit ons programma Verpleging en Verzorging om een eigen onderzoekslijn opzetten die de perspectieven wetenschap, praktijk en onderwijs met elkaar verbindt. Deze onderzoekslijn is daar één van. 

> Bekijk de andere onderzoekslijnen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website