Projectomschrijving

Onverwacht waren er plotseling minder vroeggeboortes aan het begin van de coronapandemie. Was dit een gouden randje aan deze donkere periode? Of waren er ook nadelen voor zwangeren en pasgeborenen? En wat kunnen we leren van deze effecten om een gezondere start mogelijk te maken voor toekomstige generaties?

Doel en werkwijze

PREPARE is een samenwerking tussen onderzoekers, zorgverleners, en (ouders van) patiënten. Samen gaan we op een slimme manier gebruik maken van landelijke registratie gegevens, om bovenstaande en andere vragen te beantwoorden. Daarnaast willen we leren van ervaringen van zwangeren en hun partners tijdens de coronacrisis. Hoe was de zorg veranderd? Hadden zij meer of juist minder stress? Veranderde hun werksituatie en wat voor impact had dat?

Resultaten

De onderzoeksresultaten bespreken we met zorgverleners, beleidsmakers en patiënten. Zodat we samen kunnen werken aan een gezondere toekomst.

Onderzoek naar de impact van uitgestelde zorg

De COVID-19-pandemie zette de acute, kritieke (urgente) en electieve (planbare) ziekenhuiszorg onder druk. Noodgedwongen werden (en worden nog steeds) behandelingen veranderd of uitgesteld zonder kennis over de gevolgen voor de lange termijn uitkomsten. Daarom financieren wij onderzoek naar de effecten van uitgestelde zorg.

> Lees meer over de impact van uitgestelde zorg

Uitkomstgerichte zorg

Dit project onderzoekt in welke mate en bij wie de coronamaatregelen impact hadden op vroeggeboorte en andere belangrijke geboorte-uitkomsten. Met uitkomstinformatie kunnen zorgprofessionals beter samen beslissen met de patiënt en leren en verbeteren voor de toekomst. Daarom stimuleren we onderzoek naar uitkomstinformatie.

> Thema uitkomstgerichte zorg

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website