Projectomschrijving

TASTE introduceert zelfmanagement in meerdere smaken. Om ook in de toekomst hoogwaardige zorg aan het groeiend aantal chronische zieken te kunnen bieden, wordt gezocht naar nieuwe effectieve behandelmethodes. Een veelbelovende aanpak om chronische zorg te optimaliseren is ‘zelfmanagement’. Gestreefd wordt naar het optimaliseren van het individuele vermogen in het goed omgaan met een chronische aandoening.

Doel

Hoewel er voldoende wetenschappelijk bewijs is dat zelfmanagement ondersteuning werkt, blijkt een aanzienlijk deel van de patiënten nauwelijks te reageren. Tot op heden is niet duidelijk waarom en bij welke patiënten dit het geval is. Het primaire doel van TASTE is om de (kosten)-effectiviteit van zelfmanagement ondersteuning te verhogen door het ontwikkelen van een duurzaam onderzoeksprogramma. In samenwerking met verschillende universiteiten en praktijkpartners onderzoekt TASTE hoe op basis van individuele patiëntkenmerken behandelingen op maat zouden moeten worden aangeboden.

Meer informatie

Uzelf

TASTE is gegroeid naar een groter streven om innovatie op het gebied van zelfmanagement te realiseren met de naam Uzelf. Kennisinstituten, gemeentes, zorgaanbieders en het bedrijfsleven in de Utrechtse regio, werken hierin samen om te zorgen dat kennis terecht komt bij de eindgebruiker.
Bekijk de animatie over Uzelf op Vimeo (2.36 minuten)

Brochure TASTE

In de brochure 'TASTE: Het succes van zelfmanagement ontrafelen' vindt u meer informatie over de achtergrond van de onderzoekslijn TAilored Self-managemenT and E-health (TASTE).

download de brochure

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website