Gonda Stallinga

Senior onderzoeker

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), afdeling Gezondheidswetenschappen, sectie Verpleegkundig Onderzoek

Telefoon: +31 (0)6 10 53 39 02
E-mail: h.a.stallinga@umcg.nl

Volg Gonda op Twitter (@HAStallinga) en LinkedIn.

 

Gonda Stallinga is verpleegkundige (niet praktiserend), gezondheidswetenschapper en expert in het gebruik van de International Classification of Functioning, Disability and Health (ICF). Ze is lid van het WHO-Family of International Classifications Collaborating Centre (WHO-FIC-CC) in Nederland (RIVM), initiator van het ExpertiseNetwerk Functioneren i.o., en betrokken bij de ontwikkeling van mICF (mobile ICF). Gonda werkt, zowel als onderzoeker als trainer, met name in projecten in de gezondheidszorg die gericht zijn op de paradigmaverschuiving van biomedische naar biopsychosociale zorg. Daarbij wordt het concept functioneren (gedefinieerd in termen van ICF) centraal gesteld. Functioneren als focus van zorg en als identiteit van het beroep verpleegkundige is haar missie.

Projecten

  1. Functioneren als focus van zorg, ICF (International Classification of Functioning, Disability and Health en mobile-CF (mICF))
  2. Aansluiten bij de patiënt met ICF
  3. ICF in de GGZ
  4. Leersaam Noord. Samen werken, samen leren. De inzet van leernetwerken en de ontwikkeling van een leerwerkmethode voor goede praktijkvoering door verzorgenden en verpleegkundigen in Friesland en Groningen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksuniversiteit Groningen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website