Projectomschrijving

Hersentumor

Veel patiënten met een hersentumor worden in het dagelijkse leven beperkt door problemen met geheugen, planning of concentratie. Er is weinig bekend over de oorzaak van deze zogenaamde cognitieve stoornissen. Zowel vanuit het perspectief van de patiënt als van de neurochirurg is het belangrijk om meer kennis op dit gebied te verkrijgen.

Functionele MRI (fMRI)

Moderne beeldvormende technieken maken het in principe mogelijk om cognitieve functies te meten voorafgaand aan een operatie. Hierbij wordt typisch een netwerk van verschillende hersengebieden zichtbaar gemaakt. Een belangrijk doel van dit project is om te onderzoeken of deze informatie relevant is voor patiënt en neurochirurg, en of het kan leiden tot verbetering in patiënteninformatie en chirurgische strategie. Daarnaast willen we fMRI geschikt maken voor dagelijks gebruik in het ziekenhuis.

Werkwijze

Hersentumorpatiënten in het St Elisabeth Ziekenhuis zullen gevraagd worden deel te nemen aan het onderzoek. Hierbij worden fMRI en neuropsychologische onderzoeken rondom operatie verricht.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website