Projectomschrijving

Preventie en optimale therapiekeuze leiden tot betere uitkomsten en lagere kosten bij hartpatiënten. Het specialistisch hartcentrum van het Catharina Ziekenhuis wil dit bereiken door technologische innovaties (zoals tele-monitoring en eHealth) samen met geavanceerde beslissingsondersteuning toe te passen bij patiënten met 3 veelvoorkomende hartziekten:


1. Verstopte kransslagaderen
Ruggenmergstimulatie zal worden toegepast voor de behandeling van complexe vormen van kransslagaderlijden. Daarnaast zal beslissingsondersteuning in de ambulance bij patiënten met acute afsluitingen van de doorbloeding van het hart worden onderzocht.


2. Vernauwde aortaklep
Vernauwde aortakleppen komen vaak voor bij mensen op hoge leeftijd. Vaak hebben zij ook andere lichamelijke of cognitieve beperkingen. Dit project beoogt betere geriatrische screening en betere bepaling van de ernst van de vernauwing te ontwikkelen.


3. Boezemfibrilleren
Dit project richt zich op betere screening op risicofactoren (zoals slaapapneu en levensstijl) en de toepassing van artificial intelligence-analyses (AI) om preventie en optimale therapiekeuze te bevorderen.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website