Projectomschrijving

Mensen revalideren na een beroerte vaak kort in een verpleeghuis om daarna thuis verder te revalideren, waar ze pas echt de gevolgen van de beroerte ervaren.

Ondersteuning door de ergotherapeut

Ergotherapie thuis met activiteitenmonitoring en (online)coaching (OTHER) ondersteunt het zelfmanagement en de uitvoer van dagelijkse activiteiten. De activiteitenmonitor registreert de bewegingen tijdens de dagelijkse activiteiten en informeert via een tablet de revalidant en ergotherapeut. Deze informatie ondersteunt mensen bij het realiseren van de eigen doelen gericht op de dagelijkse activiteiten. Daarbij geven ergotherapeuten coaching thuis en online via beeldbellen.

Doel

Wij onderzoeken of OTHER leidt tot verbetering van de uitvoering van dagelijkse activiteiten en het zelfmanagement thuis. Revalidanten uit 5 zorgorganisaties (Limburg, Gelderland, Noord- en Zuid-Holland) krijgen OTHER. Het effect op dagelijks functioneren, zelfmanagement en zorgkosten vergelijken we met een groep revalidanten die reguliere ergotherapie krijgt.

Blog

In het kader van Wereld Ergotherapie Dag vertelt Margriet Pol, senior onderzoeker bij lectoraat Ergotherapie - Participatie en Omgeving bij de Hogeschool van Amsterdam, op welke manier e-health ergotherapeuten ondersteunt bij geriatrische revalidatie.

> Lees haar blog

Beantwoording kennisvragen paramedische zorg

Welke onderzoeksonderwerpen vinden paramedische zorgprofessionals en patiënten belangrijk? En welke hiaten zijn er? 7 projecten hebben financiering ontvangen vanuit het programma Paramedische zorg om geprioriteerde kennisvragen uit de kennisagenda’s Paramedische zorg te beantwoorden. Dit project is daar 1 van.

> Bekijk de andere projecten

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website