Projectomschrijving

Tot op heden worden richtlijnen voor fysio- en oefentherapie ontwikkeld op het niveau van aandoeningen. Dit is niet alleen tijdrovend en kostbaar, het sluit ook niet altijd aan bij de dagelijkse praktijk, omdat juist de gevolgen van een aandoening op het gebied van functioneren centraal staan.

Doel

Binnen het FAST-project worden 2 pilots uitgevoerd, waarbij aandoening overstijgende modules worden ontwikkeld:

  • een generieke module Zelfmanagement en
  • een domeinspecifieke module Oncologie

Een generieke module richt zich op een specifiek onderwerp dat van toepassing kan zijn op iedere patiënt. Een domeinspecifieke module richt zich op een groep van aandoeningen, waarvoor dezelfde aanbevelingen kunnen gelden. Op deze wijze kunnen richtlijnen toepasbaar worden voor een bredere doelgroep binnen fysio- en oefentherapie en zou het ontwikkelen van een uitgebreide richtlijn voor iedere losse aandoening nog maar in beperkte mate nodig zijn.

Terugblik webinar landelijk lectorenplatform Zelfmanagement

Op 16 november 2021 vond het webinar ‘Zelfmanagement en burgerparticipatie: hoe kun je als professional aansluiten bij de leefwereld van cliënten’ van het landelijk lectorenplatform Zelfmanagement plaats. Ton Satink ging in op het project 'Aanpak stroomlijning kwaliteitsstandaarden fysio-/oefentherapie' en richtlijnontwikkeling vanuit de fysiotherapie.

  • Download zijn presentatie
  • Kijk het webinar terug
  • Bekijk het filmpje waarin diverse lectoren (waaronder Ton Satink) de meerwaarde van het lectorenplatform Zelfmanagement onderstrepen

 

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website