Projectomschrijving

De laatste jaren is er veel informatie verzameld over zorgaanbieders in de ggz. Bijvoorbeeld over specifieke kenmerken, wachttijden, cliëntervaringen en specialisaties. Al deze informatie is wel te vinden, maar niet toegankelijk. En zeker niet op zo’n manier dat je zorgaanbieders kunt zoeken, filteren en met elkaar vergelijken.

Kiezen in de ggz

Daarom heeft MIND de website www.kiezenindeggz.nl geïnitieerd, die al deze informatie bundelt. Zo kun je zelf, alleen of samen met je huisarts of zorgverzekeraar, kijken naar het aanbod dat aansluit bij jouw zorgvraag en jouw wensen en behoeften. We geven een overzicht van onder andere de locaties, wachttijden en specialisaties van zorgaanbieders in de ggz, de cliëntervaringen en vergoedingen per zorgverzekeraar. Het is belangrijk dat iedereen die op zoek is naar zorg zelf een goede en bewuste keuze kan maken voor een zorgaanbieder die past bij wat hij/zij belangrijk vindt. Door de juiste informatie te krijgen en vanuit de eigen wensen, behoeften en zorgvraag.

Doel

De website met keuze-ondersteunende informatie maakt onderdeel uit van het Hoofdlijnenakkoord GGZ 2019-2022 en draagt bij aan het benutten van bestaande informatie uit openbare bronnen in het proces van kiezen en samen beslissen. Daarnaast levert het een bijdrage aan transparantie ten behoeve van dit keuzeproces. Met vervolgfinanciering in 2020 worden de kosten voor beheer, communicatie en doorontwikkeling gedekt.

 

Andere projecten vanuit kwaliteitsgelden hoofdlijnenakkoord ggz

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website