Projectomschrijving

Verpleegkundigen en verzorgenden spelen een cruciale rol in het behoud van ADL-zelfstandigheid om zo patiënten in de best mogelijke conditie te houden of te brengen. Echter, ondanks dat het ondersteunen van ADL tot de kern van het handelen van verpleegkundigen en verzorgenden behoort, is er nauwelijks wetenschappelijke onderbouwing voor deze zorg. Dat laat verpleegkundigen en verzorgenden achter met de vraag wat ze moeten doen, bij wie en op welk moment om de best mogelijke zorg te verlenen.

Doel

De kwaliteitsstandaard ADL ondersteunt verpleegkundigen en verzorgenden met kennis en vaardigheden om ADL-zorg te onderbouwen. De kwaliteitsstandaard is generiek en breed toepasbaar in diverse settingen (thuissituatie, ziekenhuizen, revalidatiecentra en langdurige zorgorganisaties).

Samenwerking

Deze kwaliteitsstandaard wordt in nauwe samenwerking met V&VN, zorgverleners, patiënten en vele andere partijen in het veld ontwikkeld.

Download

Artikelen

Interview

Sandra Zwakhalen en Svenja Cremer vertellen hoe de wereldcafé methode verpleegkundigen, verzorgenden, mantelzorgers, zorgvragers, ergotherapeuten en fysiotherapeuten hielp om de richtlijn interdisciplinair vorm te geven.  

> Lees het interview

Ontwikkeling kwaliteitsinstrumenten

Vanuit het programma Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden financieren we de ontwikkeling én update van kwaliteitsinstrumenten voor de verpleging en verzorging. Dit project is daar één van.

> Bekijk de andere projecten

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website