Projectomschrijving

eHealth is het gebruik van informatie- en communicatietechnologie om de gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen en/of te verbeteren. Om eHealth succesvol te gebruiken, is inzicht nodig in de verschillende knelpunten ten aanzien van eHealth.

Doel

Het doel van dit project is het in kaart brengen van de knelpunten ten aanzien van eHealth die spelen bij verpleegkundigen, verzorgenden en cliënten in verschillende zorgsettingen. Er is in het bijzonder aandacht voor de wijkzorg.

Werkwijze

Aan de hand van literatuuronderzoek en praktijkraadpleging wordt een compleet overzicht verkregen van welke knelpunten er spelen, bij wie en waar. Deze informatie wordt gebruikt om concrete adviezen te geven aan de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland over mogelijke vervolgactiviteiten om de verschillende knelpunten op te lossen.

Downloads

Interview

Of het nou e-health of Slimme Zorg heet, het zijn hulpmiddelen waardoor ouderen gezond, veilig en redelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. ‘Maar mijn eigen zintuigen zijn niet voor 100% te vervangen door het scherm’, zegt wijkverpleegkundige Lisa Lammers.’

> Lees het interview met Lisa Lammers

Ontwikkeling kwaliteitsinstrumenten

Vanuit het programma Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden financieren we de ontwikkeling én update van kwaliteitsinstrumenten voor de verpleging en verzorging. Dit project is daar één van.

> Bekijk de andere projecten

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website