Projectomschrijving

Probleem

Van verpleegkundigen en verzorgenden wordt verwacht dat zij beter-doen of beter-laten aanbevelingen uit kwaliteitsstandaarden opvolgen. Implementatie hiervan in de beroepspraktijk van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten (V&V) is een uitdaging.

Doel

Inzichtelijk maken welke (de-)implementatiestrategieën en tools passen bij de beïnvloedende factoren en good practices die kunnen leiden tot succesvolle toepassing van beter-doen of beter-laten aanbevelingen door V&V.

Resultaat

Een volledig beeld is verkregen van beïnvloedende factoren voor het gebruik van kwaliteitsstandaarden. Uit de literatuur blijkt dat educatie de meest gebruikte implementatieactiviteit is. Good practices hebben laten zien dat onder andere sociale media, e-learnings, een richtlijnen databank en een interactieve website gericht op implementatie kunnen bijdragen aan succesvolle toepassing van beter-doen of beter-laten handelingen. In een road map zijn aanbevelingen voor de toekomst geformuleerd.

Downloads

Uitgelicht

Ontwikkeling kwaliteitsstandaarden

Vanuit het programma Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden financieren we de ontwikkeling én update van kwaliteitsstandaarden voor de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroepen. Dit project is daar één van.

> Bekijk de andere projecten

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website