Projectomschrijving

Bij een versleten knie (knieartrose) zijn verschillende behandelingen mogelijk. Goede en begrijpelijke informatie over deze mogelijkheden kan patiënten helpen om samen met hun hulpverlener de behandeling te kiezen die het best bij hun klachten en situatie past. Patiëntenfederatie Nederland en orthopeden hebben in 2016 hiervoor een Consultkaart opgesteld. Deze is nu ook afgestemd op de richtlijnen van de fysiotherapeuten en huisartsen.

Doel en doelgroep

Patiënten met knieartrose een overzicht bieden met voor- en nadelen van de verschillende behandelingsmogelijkheden.

Wat heeft het opgeleverd?

De bestaande Consultkaart is waar nodig aangepast en afgestemd op de richtlijnen van huisartsen, fysiotherapeuten en orthopeden. De nieuwe keuzetabel/Consultkaart is getoetst onder patiënten en betrokken hulpverleners en is daarmee eensluidend bruikbaar voor gedeelde besluitvorming tussen patiënten en elk van deze hulpverleners. De tabel is vindbaar en vrij beschikbaar op Thuisarts.nl.

Downloads

Interview

Hoe zorg je dat alle zorgprofessionals op de hoogte zijn van de diverse behandel-mogelijkheden en hetzelfde verhaal vertellen? Gerda van der Weele (NHG) en Mitchell van Doormaal (KNGF) vertellen hoe zij samen met zorgprofessionals en patiënten samen één keuzetabel ontwikkelden.

> Lees het interview

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website