Projectomschrijving

Mensen met etalagebenen hebben last van pijn of kramp in de benen tijdens lopen. Deze klachten worden veroorzaakt door vernauwde beenslagaderen. Looptraining onder supervisie van een oefen- of fysiotherapeut en leefstijladviezen helpen. Deze zorg wordt dan ook in wetenschappelijke richtlijnen aanbevolen.

Te algemeen

Richtlijnen geven behandelaars handvatten om zinnige zorg te kunnen leveren. Helaas geven richtlijnen vaak algemene adviezen voor de gemiddelde patiënt. Therapieën werken beter wanneer deze zijn afgestemd op de patiënt in de spreekkamer.

Doel en aanpak

In dit project willen we de richtlijn voor etalagebenen meer persoonsgericht maken, door de behandeladviezen te koppelen aan een beslis-ondersteunend systeem. Dit systeem laat de prognose van één patiënt zien, op basis van 120 patiënten die in het verleden behandeld zijn en sterk op de patiënt lijken. Op deze manier, kunnen de patiënt en therapeut beter gezamenlijk therapiedoelen stellen, de behandeling afstemmen en monitoren en indien nodig bijsturen.

Innovatie van richtlijnen

Richtlijnen beschrijven (een deel van) een zorgproces waarin is vastgelegd wat noodzakelijk is om vanuit het perspectief van de cliënt goede zorg te verlenen. We financieren 9 projecten die ondezoeken hoe de actualiteit, toegankelijkheid en praktische bruikbaarheid van richtlijnen verbeterd kan worden. Dit project is daar 1 van.

> Bekijk de andere projecten

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website