Projectomschrijving

Digitale patiënteninformatietool

In dit project is een digitale patiënteninformatietool ontwikkeld. Deze tool is een hulpmiddel voor patiëntenorganisaties om informatie uit medische kwaliteitsstandaarden volgens een standaard format in begrijpelijke taal beschikbaar te maken voor patiënten. Met deze tool kan patiëntinformatie op eenvoudige en snelle wijze actueel worden gehouden.

Schrijven, online invullen en publiceren van patiënteninformatie

Patiëntenorganisaties kunnen de teksten voor de patiënteninformatie invoeren via de website van de patiënteninformatietool. Er is een handleiding beschikbaar die patiëntenorganisaties ondersteunt bij het afstemmen met de richtlijnwerkgroep en bij het schrijven, online invullen en publiceren van de patiënteninformatie. De ingevoerde patiënteninformatie wordt getoond op de website van de betreffende patiëntenorganisatie.

In dit project hebben in totaal 10 patiëntenorganisaties bij 20 richtlijnen patiënteninformatie gemaakt met behulp van de patiënteninformatietool.

Interview


In een dubbelinterview vertellen projectleider Anne Mooij van de Patiëntenfederatie Nederland en Chris van den Dries is vrijwilliger bij Stichting Hoormij hoe zij de patiënteninformatietool hebben ontwikkeld en toegepast.

> Lees het interview

Transparantie over de kwaliteit van kosten van de zorg

Tijdens het ‘jaar van de transparantie’ heeft het ministerie van VWS ingezet op meer en betere informatie over de kwaliteit en kosten van de zorg. In totaal financierden wij 15 projecten om te komen tot betere instrumenten voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg en bruikbare kennis ter ondersteuning van het Zorginstituut. Dit project is daar één van.

> Bekijk de andere projecten

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website