Projectomschrijving

Ontwikkeling keuzehulpmiddelen

In dit project zijn keuzehulpmiddelen ontwikkeld voor een verwijde buikslagader, vernauwde halsslagader, etalagebenen en spataderen. Deze keuzehulpmiddelen helpen patiënt en arts om samen de best passende behandeling voor de patiënt te kiezen. De hulpmiddelen zijn:

Keuzehulpen

Websites waarop korte filmpjes en teksten uitleg geven over de ziekte, mogelijke behandelingen en de voor- en nadelen ervan. Ook bieden ze vragen die patiënten helpen nadenken over wat zij belangrijk vinden bij het kiezen van een behandeling.

Keuzetabellen

Gebruikt de arts in de spreekkamer om de mogelijke behandelopties te bespreken. De tabellen vergelijken de opties door antwoorden te geven op vragen die patiënten vaak stellen. Patiënten kiezen welke vragen zij willen bespreken. Dit geeft de arts inzicht in wat de patiënt belangrijk vindt bij de keus voor een behandeling.

Keuzekaartjes

Circa 6 kaartjes per aandoening, werken hetzelfde als Keuzetabellen, maar dan met plaatjes in plaats van tekst.

Deze keuzehulpmiddelen zijn vrij beschikbaar op de website van de patiëntenvereniging, de beroepsvereniging en ziekenhuizen.

Transparantie over de kwaliteit van kosten van de zorg

Tijdens het ‘jaar van de transparantie’ heeft het ministerie van VWS ingezet op meer en betere informatie over de kwaliteit en kosten van de zorg. In totaal financierden wij 15 projecten om te komen tot betere instrumenten voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg en bruikbare kennis ter ondersteuning van het Zorginstituut. Dit project is daar één van.

> Bekijk de andere projecten

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website