Projectomschrijving

Mensen die gebruik gaan maken van langdurige zorg in de verzorging, verpleging en thuiszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke ondersteuning maken keuzes voor de langere termijn. Maar men weet vaak niet dat er iets te kiezen valt. Bovendien worden de voorkeuren van de cliënt niet altijd besproken in de gesprekken waarin beslissingen over langdurige zorg worden genomen.  

Keuzehulp watikbelangrijkvind.nl

In dit project is samen met cliënten en cliëntondersteuners het hulpmiddel www.watikbelangrijkvind.nl ontwikkeld. Deze tool helpt de cliënt bewust te worden van wat voor hem of haar belangrijk is in het leven, en dus in de langdurige zorg. Uit een evaluatie in de praktijk is gebleken dat de tool gebruiksvriendelijk is en zowel voor cliënten als cliëntondersteuners een meerwaarde kan hebben. Het kan hen helpen na te denken en te praten over de voorkeuren van de cliënt bij het maken van een keuze voor langdurige zorg. 

Interview

Onafhankelijk cliëntondersteuner Jeroen Willemse en onderzoeker Karin van Leersum vertellen in een interview meer over de ontwikkeling van het online instrument ‘Wat ik belangrijk vind'.

> lees het interview

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website