Projectomschrijving

De stip op de horizon voor verpleeghuizen is 'Samen leren en Verbeteren van persoonsgerichte zorg'. Dit betekent in partnerschap tussen cliënt, naasten en zorgprofessionals leren en verbeteren voor de best passende zorg.

Interprofessionele leer- en werkcultuur

Het doel van EVIDENCE 2.0 is het lerend vermogen van verpleeghuizen te versterken en optimaal te benutten door het ontwikkelen van kennis, inzichten en werkzame methodieken voor een interprofessionele leer- en werkcultuur ten behoeve van persoonsgerichte zorg.
In het project borduren we voort op de resultaten van EVIDENCE 1.0, waarbinnen met actieonderzoek een EBP-leercultuur is ontwikkeld binnen zorgteams(verpleegkundigen en verzorgenden) in verpleeghuizen. In EVIDENCE 2.0 wordt de monodisciplinaire leer- en werkcultuur doorontwikkeld naar een interprofessionele leer- en werkcultuur.

Digitale leeromgeving

De opgehaalde werkzame methodieken om een dergelijke leer- en werkcultuur te ontwikkelen worden in dit project gebundeld in een digitale leeromgeving voor professionals in verpleeghuizen.

Programmalijn 'Leren & verbeteren'

Nieuwe kennis en innovaties onderdeel maken van de dagelijkse praktijk kan alleen als zorgprofessionals en zorgorganisaties duurzaam en systematisch leren en verbeteren. Daarom financieren we 13 projecten waarin projectteams werken aan methodiekontwikkeling en onderzoek op dit onderwerp. Dit project is daar 1 van.

> Bekijk de andere projecten

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website