Projectomschrijving

Diabetespatiënten zijn dagelijks met hun ziekte bezig. Eten en bewegen hebben direct invloed op de suikerwaarden. Deze moeten zij regelmatig meten en bespreken met zorgverleners. Het zou fijn zijn als dit meer op afstand kan gebeuren zonder naar de huisarts of het ziekenhuis te moeten. Hiervoor zijn digitale hulpmiddelen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van gegevens via de mobiele telefoon en aan beeldbellen. Deze middelen worden nog niet optimaal gebruikt.

Doel en werkwijze

In dit project gaan we onderzoeken hoe de zorg op afstand goed kan worden ingezet voor diabetespatiënten. Hierbij maken wij nuttig gebruik van de ervaringen die we hebben opgedaan tijdens de coronapandemie. De resultaten van het onderzoek verwerken we in de landelijke richtlijnen en in de informatie voor patiënten op Thuisarts.nl.

Meer informatie

Impuls voor het opnemen van zorg op afstand in richtlijnen

Het is belangrijk dat aanbevelingen over face-to-face vervangende zorg op afstand worden opgenomen in bestaande richtlijnen. Daarom financieren we 7 projecten waarin de tijdens de coronacrisis opgedane ervaringen met zorg op afstand worden opgenomen in richtlijnen. Dit project is daar één van.

> Bekijk de andere projecten

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website