Projectomschrijving

In dit project is de inzet van de Eetscore in transmurale zorgpaden geoptimaliseerd. Om zo patiënten met een chronische ziekte te ondersteunen in het verkrijgen van een gezond(er) eetpatroon, én om zorgprofessionals te ondersteunen in het bespreekbaar maken van voeding in de zorgpraktijk.

Implementatie van Eetscore in de zorgketen

Zowel in de eerste- als in de tweedelijnszorg zijn pilotprojecten uitgevoerd waarbij de Eetscore wordt ingezet bij geselecteerde patiëntgroepen. In Ziekenhuis Gelderse Vallei wordt de Eetscore ingezet bij patiënten met hypertensie en binnen het hartrevalidatieprogramma. In huisartsenpraktijk Bennekomzorg wordt de Eetscore ingezet bij patiënten met diabetes type 2. De inzet van de Eetscore heeft bewustwording en draagvlak opgeleverd, zowel bij patiënten als bij zorgprofessionals. De Eetscore biedt zorgprofessionals inzicht in voedingsgewoonten van hun patiënten en biedt een handvat om dit bespreekbaar te maken in de zorgpraktijk. Patiënten kunnen zelf aan de slag gaan met het persoonlijke voedingsadvies van de Eetscore om gezond(er) eten in de praktijk te brengen.

Toekomstperspectieven

Naar aanleiding van dit project wordt de Eetscore nu ingezet in zowel de eerste- als in de tweedelijnszorg bij geselecteerde patiëntgroepen. In de toekomst wordt de Eetscore ook getest en uitgerold binnen andere afdelingen en zorginstellingen. De resultaten van dit project hebben veel input opgeleverd voor verdere doorontwikkeling van de Eetscoretool en aanbevelingen voor brede inzet van voeding in transmurale zorgpaden. 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website