Projectomschrijving

Leren en verbeteren in een Verloskundig Samenwerkingsverband

Het doel van dit onderzoek is het ontwikkelen en evalueren van leer- en verbetermethoden voor de kwaliteitscyclus  gebaseerd op de ICHOM uitkomstenset in een Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV). De uitkomstenset zal geïmplementeerd worden in 4-6 VSV’s binnen de regio van Geboortezorg Consortium Midden Nederland met behulp van een stepped-wedge cluster design.

Interprofessionele leermethoden

Interprofessionele leermethoden worden ontwikkeld die parallel aan de implementatie van de ICHOM set worden ingezet en geëvalueerd. De focus ligt hierbij op interprofessionele samenwerking tussen alle professionals die verantwoordelijk zijn voor de gemeten uitkomsten van het lokale zorgnetwerk. Actieonderzoek begeleidt de implementatie waarbij ieder VSV een eigen leer- en verbeterproeces doormaakt. Hierbij staat de lokale setting van de VSV’s centraal en leert men tegelijkertijd van elkaars ervaringen binnen de kennisstructuur van het consortium.

De beoogde resultaten van dit onderzoek zijn enerzijds interprofessionele leermethoden voor de implementatie van een kwaliteitscyclus op basis van ICHOM in een VSV. En anderzijds kennis over de manier waarop VSV’s nieuwe werkwijzen duurzaam implementeren in de complexe zorgpraktijk.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website