Projectomschrijving

EMBOSS: bereik en effecten van persoonsgerichte en integrale zorg voor mensen met chronische aandoeningen of multimorbiditeit en lage sociaal economische status in de huisartspraktijk

Mensen met een lage sociaaleconomische status (SES) lijden vaker aan (meerdere) chronische ziekten. Ook hebben zij vaker beperkte gezondheidsvaardigheden. De huidige chronische zorg in de huisartspraktijk richt zich op het verminderen van ziektelast door medicatie, controles en leefstijladviezen. De zorg sluit echter onvoldoende aan bij de specifieke problemen en behoeftes van mensen met lage SES.

Doel

Het doel is de ontwikkeling van een persoonsgerichte en integrale aanpak, specifiek voor mensen met lage SES, waarin de patiënt centraal staat en niet de ziekte. Hiermee dragen we bij aan het verminderen van gezondheidsachterstanden, het vergroten van de handelingsmogelijkheden van huisartsen en aan het beter laten aansluiten van leefstijladviezen bij deze kwetsbare groep.

Samenwerking

In dit EMBOSS-project werken het Radboudumc, Pharos Expertisecentrum Gezondheidsverschillen en de Hogeschool Arnhem Nijmegen samen met patiënten en zorgverleners uit verschillende regio's.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website