Projectomschrijving

Voor veel mensen in de samenleving is het onbekend dat herstel na een gebroken heup beperkt is. De kans op overlijden in het eerste jaar is hoog, rond de 25%, en ongeveer de helft herwint de mogelijkheden van het fysieke functioneren. Na de fase in het ziekenhuis wordt de meerderheid van de ouderen ontslagen naar een geriatrische revalidatieafdeling.

Behandelrichtlijnen en effect

Er zijn momenteel geen richtlijnen voor behandeling na een gebroken heup, die het type, de kwaliteit en intensiteit van therapie voorschrijven op geriatrische revalidatieafdelingen. Ook is niet duidelijk wat het effect hiervan is op de uitkomsten van ouderen met een gebroken heup.

Doel

Het doel van deze studie is de factoren te onderzoeken die van invloed zijn op uitkomsten na revalidatie. Daarnaast willen we effectieve therapieprogramma’s onderzoeken. Door een gecombineerde aanpak van kwalitatief en kwantitatief onderzoek, kunnen we uitkomsten bundelen en de eerste stappen naar een klinisch behandelprogramma zetten.

Onderzoek naar ouderengeneeskunde

Om de behandeling van patiënten te verbeteren, financieren we vanuit ons programma Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde onderzoeksprojecten die vragen uit de dagelijkse praktijk beantwoorden. Doordat de onderzoeken worden uitgevoerd door artsen in opleiding tot onderzoeker dragen ze ook bij aan de academisering van de opleidingen.

> Bekijk de andere projecten

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website