Projectomschrijving

Fasciitis plantaris is een bijzonder pijnlijke aandoening van de peesplaat aan de onderzijde van de voet. Hiervoor worden in zowel de sportmedische praktijk als in de huisartsenpraktijk diverse behandelingen toegepast waarbij vaak rust wordt voorgeschreven al dan niet in combinatie met een pijnstiller of injectie. Bij ongeveer één derde van de patiënten wordt een inlegzool geadviseerd. Er is echter nog maar heel weinig bewijs voor de effectiviteit hiervan.

Doel

Dit project evalueert daarom de effectiviteit van een door de podotherapeut op maat gemaakte inlegzool in de schoen bij patiënten met fasciitis plantaris. Doelstelling: de effectiviteit vaststellen van een op maat gemaakte inlegzool door de podotherapeut ten opzichte van een placebo zool en de gebruikelijke zorg in de huisartspraktijk.

Verwacht resultaat

De uitkomsten van deze studie zullen zowel de huisarts als de patiënt voldoende onderbouwde informatie geven over een juiste behandeling van deze veel voorkomende voetklacht in de huisartsenpraktijk.

Interview

Arts in opleiding tot huisarts en onderzoeker Nadine Rasenberg vertelt in een interview hoe en waarom zij onderzoek doet naar fasciitis plantaris. 'Juist zo’n ogenschijnlijk kleine kwaal kan huisartsen en patiënten veel tijd, geld en energie kosten'.

> lees het interview

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website