Projectomschrijving

In Friesland werken we aan betere samenwerking tussen professionals binnen de eerste lijn en tweede lijn voor kinderen met Developmental Coordination Disorder (DCD). Kinderen met DCD hebben moeite met het coördineren van bewegingen en het aanleren van dagelijkse vaardigheden.

Doel

Het doel van ons project is een goede samenwerking tussen professionals in de eerste en tweede lijn, waardoor kinderen de zorg die ze nodig hebben eerder én dichter bij huis krijgen . Hierdoor wordt voorkomen dat kinderen vastlopen. Oftewel, we werken aan de Juiste Zorg Op de Juiste Plek voor kinderen met DCD.

Leren en verbeteren

Het doel is niet alleen betere zorg, ook doen professionals ervaring op met het aanpakken van complexe vraagstukken. Middels actieonderzoek leren professionals hoe je zorgprocessen verandert. Daarnaast leren professionals ieders expertise kennen en waarderen. De geleerde lessen in deze innovatie dienen als inspiratie voor andere professionals en doelgroepen om door middel van samenwerking toe te werken naar de Juiste Zorg Op de Juiste Plek.

Actieonderzoek innovatieve zorg

Om de zorg goed, toegankelijk, betaal- en bemensbaar te houden, investeert ZonMw in het leer- en verbeterpotentieel in zorgorganisaties. 11 projecten hebben subsidie ontvangen om te experimenteren met vernieuwing van zorgprocessen. Het gaat om zorg die optimaal is afgestemd op de wensen van patiënten, aansluit bij de capaciteiten van zorgprofessionals en past binnen de kaders van bestuurders, verzekeraars en overheid. Dit project is daar 1 van.

> Bekijk de andere projecten

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website