Projectomschrijving

Zowel jongeren zelf als professionals zijn vaak ontevreden over de overstap (transitie) van jeugd- naar volwassenzorg voor jongeren met een depressie.

Doel

Het doel van dit project is het verbeteren van de overstap van jeugd- naar volwassenzorg voor jongeren met een depressie.

Werkwijze

In dit project ontwikkelen we  samen met patiënten, naasten en professionals een transitieprogramma dat is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Doordat het aansluit bij de wensen en behoeften van patiënten en veel ervaren knelpunten van professionals worden aanpakt, helpt het transitieprogramma om de overstap naar volwassenzorg te verbeteren.

Verwachte opbrengst

Het transitieprogramma levert praktische handvatten voor zowel professionals als jongeren die te maken hebben met de transitie van jeugd- naar volwassenenzorg bij een depressie. In het project is er ruimte voor andere producten die een brede implementatie van het programma bevorderen.

Implementatie- en praktijkprojecten over depressie

Dit project heeft subsidie ontvangen vanuit het Onderzoeksprogramma GGz om de herkenning en behandeling van depressie bij jonge vrouwen en adolescenten te verbeteren. In totaal hebben 5 implementatie- en praktijkprojecten subsidie ontvangen.

Bekijk de 5 projecten

  

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website