Projectomschrijving

Er zijn mensen die steeds weer misdrijven plegen en veel persoonlijke problemen hebben. Zij hebben vaak forse psychische problemen en er is regelmatig sprake van (vermoedens van) een verstandelijke beperking. Er is te weinig bekend over hoe deze mensen het best geholpen kunnen worden. We weten dat het hebben van een baan enorm kan helpen om je weer nuttig, minder eenzaam en serieus genomen te voelen. Dit kan uiteindelijk leiden tot het minder plegen van misdrijven. Maar met een strafblad en alle problematiek valt het niet mee om dit voor elkaar te krijgen.

Leer-werkprojecten

Momenteel zien we in verschillende steden een opkomst in hippe leer-werkprojecten zoals Barista trainingen in populaire koffiehuizen en serieuze meubelmakersopleidingen. Deze projecten worden bovendien getrokken door sterke mensen: ervaringsdeskundigen en ondernemers. We verwachten dat dit soort werkprojecten helpen.

Doel

We kijken in dit onderzoek met een groep deelnemers aan deze leer-werkprojecten naar hun ervaringen en willen weten of het ze helpt om zich beter te voelen en de criminaliteit de rug toe te keren.

Herstelondersteuning

Dit project heeft subsidie ontvangen vanuit het Onderzoeksprogramma GGz en het Kennisprogramma Gender en Gezondheid. In totaal hebben 7 projecten subsidie ontvangen voor praktijkonderzoek naar persoonlijk en maatschappelijk herstel en man/vrouw-verschillen bij herstelondersteunende zorg.

Bekijk alle herstelgerichte projecten

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website