Organisatie van zorg gaat over het gehele zorgsysteem: het raakt het volledige zorgpad van gezonde burger tot patiënt en vice versa. Hoe kunnen de verschillende sectoren en disciplines in de zorg beter samenwerken en meer op elkaar afstemmen? En welke ontwikkelingen vragen juist om een specifieke, sectorgerichte benadering?

Uitgelicht

Schetsen voor een betere eerste lijn

Afbeelding van een omslag

Samenwerking tussen preventie, zorg en welzijn; hoe pak je dat aan? In deze publicatie zijn inspirerende verhalen gebundeld over de organisatie van samenwerking in zorg dicht bij huis

Download de publicatie

Lessen en tips uit actieonderzoek innovatieve zorg

Screenshot van deelnemers aan projectleidersbijeenkomst programma Actieonderzoek Innovatieve Zorg

Delen & leren, afronden en doorgeven: actieonderzoekers van afrondende én startende projecten delen hun tips en ervaringen over hoe je innovatie binnen de organisatie van zorg het beste aan kunt pakken. Zoals: richt je acties ook op dilemma's en barrières.

Bekijk de lessen en tips

Actueel

Mantelzorg en werk

Eén op de vier werknemers combineert een betaalde baan met mantelzorgtaken. Deze combinatie van werken en zorgtaken kan soms een zware belasting zijn. Om meer zicht te krijgen op hoe werkgevers en werknemers om kunnen gaan met de combinatie van mantelzorg en werk, heeft ZonMw in de loop der tijd op verschillende relevante thema’s (onderzoeks)projecten gehonoreerd. Hierbij treft u een overzicht aan van deze projecten.

Nieuws
Bekijk de investeringsagenda
Tweet

Rouwzorgondersteuning tijdens de COVID-19 periode

Als gevolg van de quarantainemaatregelen moest de ondersteuning van naasten op een andere manier vorm krijgen. De afscheidsmand, een tool met verschillende materialen om de rouwzorg te ondersteunen, bleek door IC-verpleegkundigen veelvuldig gebruikt te worden. Verpleegkundig onderzoeker Margo van Mol gaat dit voorbeeld van goede zorg samen met Erika Witkamp (Hogeschool Rotterdam) verder ontwikkelen om in andere ziekenhuizen te kunnen gebruiken.

Portretfoto Margo van Mol met als quote 'Rouwzorgondersteuning'
Pagina

Gehonoreerd innovatief onderzoek in COVID-19 Programma

Binnen het COVID-19 Programma zijn inmiddels 40 projecten gehonoreerd. Daarnaast zullen 12 projecten na aanvullende administratieve stappen financiering ontvangen. Vanuit dit programma start onderzoek dat zich richt op de effecten van en de maatregelen tegen de coronapandemie. Het gaat om een substantiële financiële injectie in het Nederlandse onderzoeksveld. Hiermee zet het ministerie van VWS samen met ZonMw en NWO in op snelle invoering van...

coronavirus
Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Contact

Portretfoto Kees-Jan den Heijer

Kees-Jan den Heijer

Senior programmamanager Citrienfonds | Kwaliteitsgelden

+31 70 349 54 76
Portretfoto Simone Schellekens

Simone Schellekens

Programmamanager Safety II en veiligheidsergonomie | Kwaliteitsgelden

+31 70 349 51 85
safety@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website