Projectomschrijving

Geheugen-, concentratie- en planningsproblemen komen bij een aanzienlijk (maar onbekend) aantal patiënten met een primaire hersentumor voor. Deze zogenaamde cognitieve problemen kunnen een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van leven van patiënten.
Een belangrijk doel van dit project is het onderzoeken van het vóórkomen en de ernst van cognitieve problemen bij hersentumorpatiënten voor en na een hersenoperatie. Daarbij wordt gekeken wat de invloed is op het dagelijks functioneren. Ook wordt onderzocht welke factoren de cognitieve problemen, of juist het herstel, na een hersenoperatie voorspellen. Om deze vragen te beantwoorden, worden bij patiënten op onze afdeling direct voor, en 3 en 12 maanden na de operatie, neuropsychologische tests en vragenlijsten afgenomen.
Met deze kennis kunnen we patiënten beter informeren over de gevolgen van een operatie op cognitief functioneren na de operatie en mogelijk ook aanwijzingen vinden om in de toekomst de kans op cognitieve problemen te verkleinen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website