Projectomschrijving

In de toekomst beschikken patiënten en zorgverleners altijd en overal over eenduidige gezondheidsinformatie. Dat is het gezamenlijk streven van de acht universitair medische centra (umc’s) en Nictiz. Zij werken daaraan samen in het thema Registratie aan de Bron.

Het principe 'registreren aan de bron' betekent dat zorgverleners (en burgers) gezondheidsinformatie eenduidig en eenmalig vastleggen in daarvoor ontwikkelde zorginformatiebouwstenen, volgens (inter)nationale standaarden. De geregistreerde gegevens kunnen daarna voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals zorgverlening en overdracht, maar ook bijvoorbeeld voor kwaliteitsregistraties en wetenschappelijk onderzoek.

Registratie aan de Bron is in 2014 gestart met concrete projecten in de umc’s.  Er zijn zorginformatiebouwstenen, een basisgegevensset en voor de 8 umc’s is een road map ontwikkeld. Meer informatie over de resultaten vindt u op: www.registratieaandebron.nl.

Het programma Registratie van de Bron is onderdeel van het Citrienfonds, dat duurzame, breed inzetbare oplossingen in de gezondheidszorg helpt ontwikkelen. Het programma is nu het 2e jaar gestart en loopt tot en met 2018.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website