Een belangrijk aspect van kwaliteit van zorg is de zorgrelatie. In diverse projecten zijn methodieken ontwikkeld om de zorgrelatie in de langdurige zorg in kaart te brengen en te verbeteren. De keuzehulp helpt bij het kiezen van de juiste methode voor jou of jouw team.

Keuzehulp voor de juiste methode

Zorgprofessionals zitten aan tafel te overleggen om een methodiek te kiezen

Er zijn zowel methodieken gericht op de individuele cliënt en wat hij/zij zou willen verbeteren als methodieken die juist gebruikt kunnen worden om de zorgrelatie op een hele afdeling te bespreken. Welke methodiek past bij jou, jullie team en jullie organisatie?

Download de keuzehulp

Interviewreeks

Zorgprofessionals en patiënt in gesprek in een ziekenhuissetting

In een interviewreeks lichten we iedere methodiek toe. Lees bijvoorbeeld meer over de reflectietool waarmee de cliënt, zorgverlener en eventuele mantelzorger samen het gesprek aangaan over zelfredzaamheid en eigen regie in de langdurige zorg.

Lees de interviews

Praktijkgericht onderzoek zorgrelatie

beeld Kennisontwikkeling

Binnen het programma Langdurige Zorg en Ondersteuning zijn 22 nieuwe projecten gestart. Gericht op het versterken van de relatie tussen cliënt, naasten en/of mantelzorgers en zorgverleners. Hierdoor verbetert de kwaliteit van zorg én het welbevinden van de cliënt.

Lees meer over de projecten

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website