Wil jij samen met jongeren onderzoek doen op het thema mentale gezondheid? Heb je ervaring met participatief en praktijkgericht onderzoek met jongeren? En wil je je inzetten om een bijdrage te leveren aan de aanpak van een vraagstuk van jongeren zelf? Dan is dit je kans!

Let op: Jongeren zijn bij deze subsidieronde ‘in the lead’. Zij nemen het initiatief en komen met een onderwerp voor het onderzoek. Onderzoekers worden betrokken en doen mee bij het opzetten en uitvoeren van dit onderzoek.

Stap 1: Aanmelden?
We nodigen je uit te motiveren waarom jij interesse hebt, en om jezelf aan de jongeren te presenteren. Dat doe je via dit aanmeldformulier. Lever dit uiterlijk dinsdag 14 februari bij ons aan. Jouw aanmelding plaatsen we op onze matchingspagina. Ook jongeren presenteren zich via een pitch op deze pagina. Vervolgens laat je ons weten met welke jongeren je graag kennis wilt maken. De jongeren doen hetzelfde. Is er van beide kanten interesse? Dan word je uitgenodigd voor de matchmakingbijeenkomst.

Stap 2: Matchmaking op vrijdagmiddag 10 maart 2023
Tijdens de door ZonMw georganiseerde matchmakingbijeenkomst maak je kennis met jongeren die graag met jou in contact willen komen. Ook krijg je die dag meer uitleg over de subsidieoproep 'Onderzoek voor en door jongeren'. Deze subsidieoproep verschijnt medio februari 2023. 

Stap 3: Workshop
Als je een match hebt met een jongere, kunnen jullie je aanmelden voor een 1-daagse workshop op vrijdag 31 maart of zaterdag 1 april. Onder begeleiding kom je samen in een creatieve en vrije omgeving, waarin je elkaar beter leert kennen en waar jullie het onderzoeksplan verder uit gaan werken. Vervolgens kunnen jullie een subsidieaanvraag indienen. Deadline hiervoor is donderdag 11 mei 2023.

Subsidie
Er kan maximaal 50.000 euro subsidie worden aangevraagd voor een praktijkgericht en participatief onderzoeksproject met een looptijd van minimaal 3 en maximaal 12 maanden. Er is in totaal 500.000 euro beschikbaar in deze subsidieronde.

Meer weten?

Wil je meer weten over het proces en de verschillende stappen? Bekijk dan deze infographic en de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een mailtje naar watwerktjeugd@zonmw.nl.

Tips

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website