Onderzoek naar het verbeteren van de mentale gezondheid van jongeren. Door en voor jongeren zelf, samen met onderzoekers. Op onderwerpen die jongeren belangrijk vinden. Dat is wat ZonMw stimuleert met het traject ‘Onderzoek voor en door jongeren’.

Jongeren en onderzoekers samen aan de slag

Jongeren hebben ervaringskennis, die aanvullend is op de kennis van wetenschappers. Door  jongeren een grotere rol te geven in onderzoek over jongeren, sluit het onderzoek beter aan bij hun leefwereld. Waardoor de kans dat het echt iets oplevert groter is. Tijdens dit traject staan jongeren aan het roer. En stimuleert ZonMw het gesprek tussen jongeren en onderzoekers, en nieuwe vormen van kennisontwikkeling.

Meer informatie

Informatie voor jongeren

Ben je tussen de 16 en 27 jaar? Wil jij - samen met een onderzoeker - onderzoek doen naar het verbeteren van de mentale gezondheid van jongeren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees hier alles wat je moet weten

Informatie voor onderzoekers

Wil je samen met jongeren participatief onderzoek doen? Op het thema mentale gezondheid? Dan is dit je kans!
 

Lees hier alles wat je moet weten

Samen leren

Van alle ervaringen willen we leren.  Daarom willen we meer inzicht in de waarde van jongerenparticipatie, lessen over hoe je dit het beste doet en over het bewaken van de onderzoekskwaliteit. In een overkoepelend project willen we samen reflecteren en lessen ophalen.

Meer lezen?

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website