Projectomschrijving

Door de transitie en bezuinigingen in de jeugdzorg is er steeds minder geld beschikbaar. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om kosteneffectieve behandelingen aan te bieden. Echter, op dit moment is er een gebrek aan kennis over meetinstrumenten van effectiviteit en kosten binnen deze doelgroep. Dit is een belangrijke beperking in het optimaliseren van doelmatigheid in de Nederlandse jeugdsector.

Samenwerking

Het project is in samenwerking tussen MaastrichtUMC+/Universiteit Maastricht, de Rijksuniversiteit Groningen, Accare centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, het Trimbos Instituut en het Nederlands Jeugdinstituut uitgevoerd.

Resultaat

Dit project heeft geleid tot een overzicht van beschikbare instrumenten die kwaliteit van leven en kosten meten in de jeugdsector, alsmede de kenmerken van deze instrumenten. Uit de resultaten blijkt dat er momenteel geen kwaliteit van leven instrument of kosteninstrument beschikbaar is dat breed kan worden ingezet bij economische evaluaties in de jeugdzorg. Ontwikkeling van nieuwe
instrumenten is aldus gewenst.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website