Projectomschrijving

Het project dat verspreid en geïmplementeerd gaat worden is de CRIES-13, een betrouwbaar en valide instrument voor het screenen op posttraumatische stress klachten bij kinderen en adolescenten. Met behulp van dit screeningsinstrument kunnen
medewerkers in de jeugdhulpverlening posttraumatische stressklachten snel en eenvoudig herkennen en kinderen gericht doorverwijzen voor een passende effectieve traumabehandeling. Dit project is een vervolg op het project Vroegtijdige signalering van psychotrauma gerelateerde stoornissen bij kinderen en adolescenten: ontwikkeling van een trauma screeningslijst.

Resultaten

  • Het screeningsinstrument heeft een ander uiterlijk gekregen en is voorzien van een handleiding met instructies over de afname, scoring en interpretatie van het instrument, zodat jeugdhulpverleners er direct mee aan de slag kunnen.
  • Het screeningsinstrument kan kosteloos worden gedownload via de website van de Children and War foundation, het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) en het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.
  • Er is regionaal en landelijk bekendheid gegeven aan het screeningsinstrument. Het screeningsinstrument is verspreid onder sociale wijkteams/ ouder-kindteams in de regio Amsterdam, Haarlem, Utrecht en Leiden en geïmplementeerd bij diverse hulpverleningsinstellingen/ instanties.
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website