Projectomschrijving

Samen Gezond Groot

JGZ-professionals helpen ouders een basis te leggen voor een gezonde leefstijl van hun kinderen. Samen met ouders en JGZ-professionals uit vier organisaties, verbeterden we de huidige leefstijladvisering voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Resultaten

Ouders en JGZ-professionals zijn over het algemeen tevreden met de leefstijladvisering. Om aan te sluiten bij behoeftes van alle ouders blijkt een continu en divers aanbod aan leefstijladvies belangrijk. De JGZ-professional heeft een belangrijke rol in het benoemen van dit aanbod.

We hebben vier aangepaste werkwijzen ontwikkeld die de JGZ kan inzetten om leefstijl onder de aandacht te brengen en ouders te adviseren. De materialen en handleidingen van deze werkwijzen zijn samengebracht in een Toolkit leefstijladvisering. Twee werkwijzen zijn op haalbaarheid en tevredenheid geëvalueerd. Daarnaast is een handreiking voor ouderparticipatie in toekomstige JGZ-projecten ontwikkeld. Benieuwd naar de ontwikkelde materialen? Bekijk dan de pagina Downloads en links.
 

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website