Projectomschrijving

Realfit is een cursus voor dochters en moeders. Een te hoog lichaamsgewicht is voor veel meiden en moeders een probleem. Door samen werken aan lekker in je vel zitten worden deelnemers zich bewust van hun eigen levensstijl. Het programma dat Realfit in 13 weken biedt bestaat uit:
- begeleid sporten met aangepast programma voor iedere deelnemer.
- inzicht in voeding, eetpatronen en recepten onder de begeleiding van een diëtiste
- gesprekken onder begeleiding over motivatie, belemmeringen en hoe een persoonlijk plan van aanpak te maken.
In een groep sporten, leren over eten, eetpatronen en delen met anderen hoe bewuster kan omgaan met gezondheid bieden eerste stappen naar succes.

Het doel van het project Realfit Ladyfit was 36 meiden ( in de leeftijd van 13 tot 18 jaar) en hun moeders, met biculturele achtergrond, te bereiken om te participeren in een cursus waarin zij gemotiveerd worden te streven naar bewuster kiezen voor meer bewegen en gezonder eten. Daarbij ook afname van hun overgewicht te bevorderen. Met het programma zijn 120 potentiële deelnemers bereikt. 37 meisjes hebben deelgenomen aan de intake. 29 meisjes hebben de cursus gevolgd. 35 moeders hebben deelgenomen aan de intake. 26 moeders hebben de cursus gevolgd. Een deel van de aangemelde deelnemers zijn afgevallen in de tijd tussen de intake en de start van de cursus. De helft van de deelnemers is actief bij Ladyfit. Anderen kiezen voor andere clubs of zijn zelf gaan hardlopen.moeders en meiden beoordeeld de cursus positief. ze geven aan het belang te zien van bewegen en gezonde voeding. Ook zijn ze meer bewust van eigen beweeg- en eetpatronen. De interventies Realfit en Liever Bewegen Dan Moe zijn in de cursus, na aanpassing voor deze doelgroep, gebruikt.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website